Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В приміщенні Новоукраїнської ДПІ відбувся семінар з фізичними особами-підприємцями

опубліковано 14 січня 2022 о 12:57

13.01.2022 року в приміщенні Новоукраїнської ДПІ відбувся семінар на тему: «Застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року фізичними особами – підприємцями, що є платниками єдиного податку». На семінарі були присутні 36 фізичних осіб-підприємців, участь в роботі семінару прийняли представники АТ КБ «Приватбанк», ТОВ «Калісто-Модуль», та ФОП Гончаренко С.О. (представник компанії - розробника ПРРО Cashalot та СОТА КАСА).

Спеціалістами Новоукраїнської ДПІ наголошено, що з 1 січня 2022 року відповідно до п. 61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ застосування РРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп є обов’язковим. Ці правила не поширюються на ФОП-«єдинників» І групи та платників єдиного податку, які здійснюють діяльність на території села. Серед інших були обговорені питання щодо правил ведення обліку товарних запасів, правила роботи з РРО для фізичних осіб-підприємців, тощо. Окрему увагу було звернено на питання щодо особливостей реєстрації як апаратного так і програмного РРО. Звернено увагу, що розроблене програмне рішення ДПС - доступне кожному на безкоштовній основі та розміщене за відповідними посиланнями, а здійснити реєстрацію програмного РРО можна в електронному вигляді застосовуючи Електронний кабінет або через Єдине вікно подання електронної звітності. Представниками банківської установи та компаній-розробників на розгляд присутніх були запропоновані умови використання власних програмних продуктів та розробок.

Відбулося обговорення зазначених питань, учасникам семінару було роздано відповідну друковану продукцію з питань застосування РРО.

  

Новоукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області