Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Устинівській ДПІ проведено практикум для громадян

опубліковано 17 вересня 2021 о 13:54

Устинівською ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 14.09.2021 року проведено практикум для громадян, щодо подання громадянами декларації про майновий стан і доходи ( реалізація права на податкову знижку в частині сум витрат на сплату страхових внесків, сплачених за страхування життя) через Електронний кабінет з використанням ЕЦП.

Головним державним інспектором Устинівської ДПІ Іриною ГАВРИЛЮК проводено роз»яснювальну роботу з питання подачі громадяноми декларації по майновий стан і доходи (реалізація права на податкову знижку в частині сум витрат на сплату страхових внесків, сплачених за страхування життя ) Берендя Р.В. та надана практична допомога громадянину по отриманню ЕЦП через систему Приват24. Декларація за 2020 рік подана в електронній формі.

Роз»яснено, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

У зазначених документах обов’язково повинні бути відображені сума сплачених страхових та пенсійних внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору згідно з яким здійснюється така плата, відповідний договір (договір довгострокового страхування життя, тощо).

Копії вказаних документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua .Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

 

 Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області