Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Генеруй бізнес ідею та розпочни свій бізнес - під таким лозунгом пройшов спільний захід служби зайнятості та податкової у Голованівську

опубліковано 29 липня 2021 о 15:28

У примішенні Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості 28 липня 2021 року о 08:30 у рамках співпраці з представниками центру зайнятості за участю начальника Голованівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксани САРАТОВОЇ проведено семінар – нараду з безробітними громадянами, які перебувають на обліку у Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості на тему: « Генеруй бізнес ідею та розпочни свій бізнес».

Семінар проводився одночасно в очному режимі так і онлайн - режимі.

Оксаною САРАТОВОЮ було присутніх проінформовано про те, як розпочати власний бізнес, якими законодавчими документами регулюється в Україні державна реєстрація фізичних осіб підприємців ( далі ФОП), які документи необхідно для реєстрації ФОП.

Було зазначено, що для того, щоб зареєструвати фізичну особу-підприємця потрібно визначити види економічної діяльності, тобто КВЕД та обрати систему оподаткування.

Оксана САРАТОВА відмітила, що є дві системи оподаткування - спрощена система та загальна система. Спрощена система оподаткування передбачає чотири групи, також було виділено умови перебування на всіх групах та визначення терміну «доходи» та граничні обсяги доходу.

 

Щодо ставок єдиного податку Оксаною САРАТОВОЮ було наголошено, що для першої і другої групи ставки встановлюють органи місцевого самоврядування в межах законодавства, а саме, для першої групи у межах до 10 відсотків, для другої групи у межах до 20 відсотків. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої групи господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної , міської ради то ставка застосовується максимальна -20 відсотків.

Для третьої групи відсоткові ставки застосовується відповідно до п.293.3 ст.293 Податкового кодексу України у розмірі 5 відсотків від одержаного доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку та 3 відсотки доходу – у разі сплати податку на додану вартість.

Було зазначено строки подання заяви на спрощену систему оподаткування, звітний період для всіх груп та переваги подання звітності в електронній формі.

Оксаною САРАТОВОЮ були наведені приклади щодо сплати податків на різних групах спрощеної системи оподаткування та на загальній системі оподаткування.

Було акцентовано увагу на застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Наприкінці заходу Ірина СЛОБОДЯНЮК – заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відмітила, що реєстрація фізичної особи підприємця - це працевлаштування ще однієї безробітної людини.