Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Онуфріївці податківці зустрілися з представниками територіальної громади

опубліковано 19 липня 2021 о 12:41

У рамках взаємодії та співпраці з об’єднаними територіальними громадами, 16 липня 2021 року, проведена робоча зустріч за участю відповідальних осіб Головного управління ДПС у Кіровоградській області: начальника Онуфріївської державної податкової інспекції Тетяни ЄРМАКОВОЇ, головного державного ревізора-інспектора Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Ольги НОСОВОЇ та представника територіальної громади: начальника фінансового відділу Онуфріївської селищної ради Станіслава ВАСЄЧКА.

В ході зустрічі обговорили питання щодо загальної фінансової ситуації, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету громади.

Тетяна ЄРМАКОВА відмітила, що суттєвим резервом поповнення бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів, у т.ч. громадян, які самостійно обробляють земельні частки-паї, надають послуги населенню з обробітку землі без документального оформлення такої діяльності, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати. Звернула увагу на необхідності дотримання податкового законодавства платниками податків, а саме, повному декларуванні земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податку з доходів фізичних осіб.

 

За словами Ольги НОСОВОЇ, одним із основних завдань податкових органів на даний час є своєчасність нарахування та повнота надходження податків, зокрема плати за землю з фізичних осіб. Задля цього необхідно налагодити чітку взаємодію між податківцями та селищною радою щодо вручення сформованих податковим органом податкових повідомлень-рішень для проведення сплати нарахованих сум податків. З територіальною громадою проводиться роз’яснювальна робота шляхом регулярного інформування мешканців через засоби масової інформації про можливість самостійного контролю за нарахуванням та сплатою податків, користуючись електронними сервісами ДПС, нагадуванням про громадський обов’язок сплати податків та відповідальність за ухилення від їх сплати.

В ході зустрічі учасники дійшли згоди, що дані заходи необхідні для упередження схем ухилення від оподаткування, якісного обліку земельних ділянок відповідно до чинного законодавства та внесення їх до єдиної інформаційної системи Державного земельного кадастру.

Онуфріївська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області