Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників податків Устинівщини проведено семінар

опубліковано 09 червня 2021 о 13:04

Начальником Устинівської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області під час проведення семінару обговорено питання актуальності даних по КОАТУУ місця знаходження господарської одиниці, де застосовуються РРО і облікових даних по об»єктах оподаткування платників, що використовують найману працю, проведено інформування суб’єктів господарювання щодо необхідності подання повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою 20-ОПП.

Всім бажаючим було направлено на їх електронні адреси пам’ятки щодо необхідності подання повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою 20-ОПП.

Основні питання платників:

Відповідно до яких законодавчих актів потрібно подавати повідомлення за формую 20-ОПП?

Відповідно до п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі - об’єкт оподаткування) – неосновне місце обліку.

Чи потрібно ставати на облік в ДПІ за місцем розташування об’єкту оподаткування?

Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

 Чи є можливість подати повідомлення за формую 20-ОПП в електронному вигляді?

В приватній частині Електронного кабінету суб’єкта господарювання є можливість формування та подання повідомлення за формую 20-ОПП. Для даної можливості потрібен електронно-цифровий підпис.

Чи є відповідальність на подачу повідомлення за формую 20-ОПП?

За неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, встановлена відповідальність згідно з п. 117.1 ст. 117 ПКУ.