Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено семінар – нараду щодо сплати податків та зборів до місцевого бюджету Вільшанської селищної ради

опубліковано 26 травня 2021 о 15:52

У примішенні Вільшанської селищної ради Голованівського району 25 травня 2021 року об 11 годині у рамках співпраці з представниками об’єднаної територіальної громади за участю начальника Голованівського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Тетяни ПОЛІЩУК та начальника Голованівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксани САРАТОВОЇ проведено семінар – нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств щодо надходження податків та зборів до місцевого бюджету, зокрема податку на доходи фізичних осіб в т. ч. податку на доходи фізичних осіб із виплати громадянам сум орендної плати за земельні частки (паї) та їх резервів.

Податківцями було акцентовано увагу щодо особливостей справляння податку на доходи фізичних осіб із виплати громадянам сум орендної плати за земельні частки (паї), розмір орендної плати в рамках законодавства з питань оренди землі та визначення об’єкту оподаткування.

Було звернуто увагу і на виплату дивідендів та порядок їх оподаткування.

Також було наголошено на легалізації доходів громадян при виплаті заробітної плати, недопущення випадків несвоєчасної виплати заробітної плати та сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, недопущення випадків виплати заробітної плати у розмірі нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Приділилась увага правильності та своєчасності сплати плати за землю, яка є невідємною частиною поповнення місцевого бюджету.

Наприкінці заходу селищний голова Микола Паранчевський відмітив, що від кожного з нас залежить добробут та розвиток громади саме через рівень сплати податків.

Голованівський відділ податків і зборів з юридичних осіб та

проведення камеральних перевірок управління податкового

адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області