Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум в Олександрійській ДПІ на тему: «Про декларування доходів громадян та переваги подання податкової звітності за допомогою електронних сервісів»

опубліковано 28 квітня 2021 о 14:36

Враховуючи те, що до завершення кампанії декларування – 2021 лишилося декілька днів, в Олександрійській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області щодня проводяться практикуми та індивідуальні заняття з громадянами та самозайнятими особами на тему: «Про декларування доходів громадян та переваги подання податкової звітності за допомогою електронних сервісів». Зустрічі з декларантами проводяться працівниками Олександрійської ДПІ, крім того до участі залучаються інспектори Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок.

Цього тижня зустрічі-практикуми проводилися начальником Олександрійської ДПІ Яніною Нечипоренко та старшим державним інспектором Олександрійської ДПІ Інною Філоненко, під час яких доповідачами наголошувалося, що цьогорічний термін декларування доходів, отриманих у 2020 році, спливає вже 30 квітня. Тож потенційним декларантам слід поквапитися і виконати свій обов’язок щодо декларування доходів, тим самим поповнивши бюджети своїх територіальних громад.

Метою подібних щоденних заходів є отримання практичної допомоги в заповненні річної податкової декларації громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки, громадянами, які отримали спадщину або майно за договором дарування, надали в оренду майно, провадили незалежну професійну діяльність тощо.

Особливу увагу на подібних практикумах доповідачі приділяють питанню подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Платникам податків детально, на конкретних прикладах, пояснюється, яким чином декларант може подати звітність в електронному вигляді та як отримати електронний цифровий підпис у будь-якому з Акредитованому центрів сертифікації ключів. Наразі це: КНЕДП ІДД ДПС, АЦСК АТ КБ «Приватбанк», «Дія. Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг», Кваліфікований надавач ЕДП «Казначейство», АЦСК ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна» та ін.

Присутні на практикумі також мають змогу отримати відповіді на питання стосовно запровадженого з 01.04.2021 року нового звіту, який має назву «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та об’єднує в собі форму №1ДФ та звіт з єдиного соціального внеску».