Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Угоди щодо оренди об’єктів нерухомості: відповідальність за не подання інформації

опубліковано 27 листопада 2020 о 08:19

Відповідно до пп. 170.1.5 ст. 170 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку - орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України.

А також, згідно пп. 170.1.6 ст. 170 Кодексу суб'єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов'язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Порушення нотаріусом порядку та/або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об’єктів нерухомості в разі вчинення такої нотаріальної дії - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

Порушення рієлтером, порядку та/або строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості -тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

Зазначені дії, вчинені суб’єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, -тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1360 гривень за кожне таке порушення.

 

Територіальній відділ організації роботи

організаційно-розпорядчого управління

ГУ ДПС у Кіровоградській області