Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага, РРО новації

опубліковано 26 травня 2020 о 11:02

Голованівське управління Головного управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що нові норми щодо застосування РРО передбачені Законом України від 20.09.2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та іншими законами України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

На сьогодні продовжується тестування першого релізу безкоштовного додатку «пРРОсто», розробленого Державною податковою службою спільно з Офісом ефективного регулювання (BRDO). Додаток працює тільки в режимі “онлайн”. Наступні релізи будуть виходити після затвердження нормативної бази та опрацювання пропозицій і зауважень тестувальників.

Для того, щоб цей закон запрацював на практиці, уряд працює над підготовкою та затвердженням нормативних актів, як нових, так і змін до вже існуючих. Метою внесення змін є надання платникам можливості при використанні в господарській діяльності РРО та/або програмних РРО створювати  інформацію щодо проведених розрахункових операцій та звітів про такі операції. Та передавати її до контролюючих органів для забезпечення збереження такої інформації, а також забезпечення можливості споживачам товарів (послуг) отримувати цю інформацію із баз даних податківців.

 Голованівське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області