Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У березні платники Олександрійського управління сплатили єдиного соцвнеску на 7,3 відсотка більше, ніж торік

опубліковано 24 квітня 2020 о 09:51

Обов’язкові нарахування на заробітну плату єдиного соціального внеску перебувають у центрі уваги різних користувачів облікової інформації. 

Для найманих працівників вони формують ефективну систему соціального захисту населення.

Для суб'єкта господарювання виступають складовою витрат, що визначають собівартість продукції і впливають на фінансовий результат господарської діяльності.

Для держави відіграють важливу роль у формуванні надходжень для забезпечення виконання соціальних функцій. 

Для кожної із сторін значення обов’язкових нарахувань оцінюється по-різному, але їх здійснення стосується інтересів всіх користувачів, особливо на фоні всесвітньої пандемії.

Сьогодні всі ми переживаємо вихід із зони комфорту. Коронавірус на наших очах змінює життя українців, бізнес-пріоритети, ринок праці, закони.

Аби підтримати бізнес на час карантину, влада тимчасово ввела низку податкових пільг та послаблень. Серед них:

- звільнення від сплати ЄСВ всіх фізичних осіб – підприємців та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також членів фермерського господарства за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року;

- обмеження застосування більшості штрафів за порушення податкового законодавства за період з 1 березня до 31 травня 2020;

- звільнення від нарахування та сплати за період з 01.03.2020 року по 31.03.2020 року податку за нежитлову нерухомість та плати за землю, яку використовують у господарській діяльності. Для цього мають бути подані уточнені звіти, в яких відображаються зміни податкового зобов’язання за відповідні місяці;

- призупинення з 01.03.2020 по 31.05.2020 нарахування пені;

- звільнення платників податку на прибуток від потреби коригувати фінансовий результат на допомогу лікарням;

- звільнення від ПДВ експорту і постачання ліків;

- дозвіл включення лікарської допомоги до податкової знижки.

У березні цього року надходження єдиного соціального внеску, забезпечені платниками Олександрійського управління Головного управління ДПС у Кіровоградській області, становлять 84929,1 тис.грн, що в порівнянні з березнем минулого року на 7,3% більше (79114,9 тис. грн.).


Олександрійське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області