Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голованівським управлінням за рахунок вжитих заходів з погашення податкового боргу у I кварталізабезпечено надходження грошовими коштами до Зведеного бюджету понад 885,6 тис. гривень

опубліковано 22 квітня 2020 о 17:15

Голованівським управлінням Головного управління ДПС у Кіровоградській області за рахунок вжитих заходів з погашення податкового боргу за I квартал 2020 року забезпечено надходження грошовими коштами до Зведеного бюджету в сумі 885,6тис. грн., у тому числі до державного бюджету надійшло 319,3тис.гривень.

Такі надходження забезпечено за рахунок плідної співпраці з платниками податків, роз’яснення необхідності своєчасної сплати та погашення заборгованості з єдиного внеску. Здійснюється аналітична робота заборгованості по єдиному внеску, направляють вимоги боржникам та, у разі невиконання вимог, здійснюється передача узгоджених вимог про сплату боргу, інших виконавчих документів для примусового стягнення до органів Державної виконавчої служби.  

Заборгованість з єдиного внеску по платниках Голованівського управління ГУ ДПС в області станом на 01.04.2020 склала 21 268,5тис. гривень.

З метою погашення наявної заборгованості з єдиного внеску працівниками управління до суб’єктів господарювання здійснюються заходи, спрямовані на погашення такої заборгованості. В результаті вжитих заходів у I кварталі цього року в рахунок погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску до бюджету надійшло 989,7тис. гривень.

Звертаємо увагу, що єдиний внесок в розмірі не менше мінімального (1 039,06 грн за місяць) зобов’язані сплачувати підприємці (незалежно від обраної ними системи оподаткування) та фізичні особи, які ведуть незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. Звільняються від сплати ЄСВ «за себе» пенсіонери за віком, особи з інвалідністю та особи, які отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Слід пам’ятати, що наявність заборгованості по сплаті єдиного внеску – це не лише недотримання коштів державою, а ще й втрата особами, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню страхового, стажу, а також права на пенсію.

 

Голованівське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області