Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни, які надають послуги на розважальних заходах: весіллях, ювілеях, корпоративах, дитячих святах, днях народження тощомають задекларувати неоподатковані доходи

опубліковано 05 березня 2020 о 14:56

Голованівське управління Головного управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що відповідно до п.164.1. ст.164 Податкового кодексу України базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб є загальний оподаткований дохід. Загальний оподаткований дохід – будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований на користь платника податку протягом звітного податкового періоду. Громадяни, які надають послуги на розважальних заходах (весіллях, ювілеях, корпоративах, дитячих святах, днях народження тощо) і отримують при цьому дохід  від особи, яка не є податковим агентом, зобов'язані включити зароблену і одержану суму до загального річного оподатковуваного доходу. Зазначена сума має бути відображена у податковій декларації про майновий стан минулого року, яку необхідно надати до територіального органу податкової служби та сплатити податок із задекларованих доходів.

Отриманий дохід підлягає оподаткуванню на загальних підставах у розмірі 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) та 1,5 відсотка військового збору. Якщо дані податок і збір не були визначені та перераховані податковим агентом (замовником), у громадянина виникає обов’язок визначити, задекларувати та сплатити ПДФО та військовий збір з отриманих гонорарів.

Декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, в електронному форматі, що є більш зручним способом для громадян, або надіслати поштою.

Нагадуємо, що декларацію необхідно подати до 1 травня 2020 року до органу податкової служби за місцем податкової адреси платника.

Варто пам’ятати, що змінити життя на краще можливо лише за умови добровільної сплати податків із отриманих доходів, оскільки це забезпечить не тільки соціальний захист, але й формування високої податкової культури населення.

 Голованівське управління ГУ ДПС уКіровоградській області