Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світлана Кондратюк: Підсумки роботи управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів у першому півріччі 2021 року

, опубліковано 15 липня 2021 о 11:28

Протягом першого півріччя 2021 року управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Кіровоградській області організовано та направлено роботу на максимальне забезпечення надходжень доведених індикативних показників доходів до державного та місцевого бюджетів, а також на підвищення рівня якісних показників роботи.

Так, у січні-червні 2021 року виконання доведених індикативних показників з акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів до державного бюджету забезпечено на 306,9 відсотків. При доведеному індикативі у сумі 1729,4 тис.грн., фактичні надходження склали 5308,3 тис. грн.

Виконання доведених індикативних показників до місцевого бюджету акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів забезпечено на 100,3 відсотків. При доведеному індикативі у сумі 73584,3 тис.грн., фактичні надходження склали 73783,2 тис. грн.

По платі за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами забезпечено виконання індикативного показника на 113,0 відсотків. При доведеному індикативі у сумі 6235,0 тис.грн., фактичні надходження склали 7043,0 тис. грн.

З початку року Головним управлінням ДПС в області проведено 92 фактичні перевірки суб’єктів господарювання за результатами яких застосовано 3493,2 тис.грн. фінансових санкцій, а саме:

  • за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 266,3 тис.грн.;

  • за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 136,0 тис.грн;

  • за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 80,0 тис.грн.;

  • за торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від встановлених максимальних роздрібних цін – 10,0 тис.грн.;

  • за зберігання, реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку – 579,08 тис.грн.;

  • за зберігання тютюнових виробів в місцях не внесених до Єдиного реєстру – 17,0 тис.грн.;

  • реалізація алкогольних напоїв, тютюнових виробів з порушенням вимог статті 153 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР – 13,6 тис. грн;

  • за зберігання, реалізацію алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку, або з підробленими марками акцизного податку – 149,018 тис.грн.;

  • оптова торгівля пальним без ліцензії – 1000,0 тис.грн.;

  • зберігання пального без ліцензії – 500,0 тис.грн.;

  • роздрібна торгівля пальним без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників – 340,0 тис.грн;

  • оптова торгівля пальним без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників – 120,0 тис.грн;

  • зберігання пального без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників – 60 тис. грн

  • неподання (несвоєчасне подання) електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг пального – 72,0 тис.грн;

  • здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку – 150,2 тис.грн.

На підставі матеріалів отриманих Головного управління Національної поліції до суб’єктів господарювання застосовано 74,8 тис.грн. фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу підакцизних товарів.

На підставі адмінматеріалів, отриманих від Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України, до суб’єктів господарювання застосовано 1 мільйон гривень фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу підакцизних товарів.

З початку року за результатами 120 камеральних перевірок донараховано 373,69 тис.грн. акцизного податку.

В кожному районі Кіровоградської області при місцевих органах влади створено робочі групи по відпрацюванню суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівельну діяльність, з залученням представників податкових органів та Держпродспоживслужби. Результати обстежень торгових об’єктів здійснених робочими групами постійно враховуються при плануванні контрольно – перевірочної роботи.

Загалом за січень-червень 2021 року Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області платникам податків видано 2278 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (1281 – на торгівлю алкогольними напоями та 997 – тютюновими виробами).

Окрім цього, анульовано 245 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Призупинено дію 79 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.