Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація трудових відносин - на постійному контролі у податківців Кіровоградщини

, опубліковано 13 липня 2021 о 11:27

Протягом першого півріччя 2021 року працівниками органів податкової служби Кіровоградщини проведено індивідуальну роботу із керівниками 197 підприємств.

В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 196 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 256,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 21,4 тис. грн військового збору та 313,9 тис. грн єдиного соціального внеску.

На засіданнях комісій при ОТГ області з питання підвищення рівня виплати заробітної плати заслухано керівників 227 підприємств, у тому числі: 3 – підпорядковані Міністерству охорони здоров’я, 4 – підпорядковані Міністерству освіти та науки, 3 – підприємства державного сектору економіки та 217 – підприємств комерційних структур.

В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 225 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 14 млн 217,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 1 млн 184,8 тис. грн військового збору та 17 млн 376,8 тис. грн єдиного соціального внеску.

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області постійно здійснюється моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників.

Так, протягом січня – червня поточного року, за результатами контрольно-перевірочних заходів встановлені порушення законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими особами та виявлено працю 14 неоформлених працівників. Відповідно до Порядку обміну інформацією про відомості, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю матеріали перевірок передані до Управління Держпраці в Кіровоградській області, внаслідок чого територіальними органами Держпраці застосовано штрафних санкцій на суму – 726 тис. гривень.