Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон №1072: кому на Кіровоградщині спишуть штрафні санкції та пеню

, опубліковано 09 березня 2021 о 09:53

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області проводиться робота щодо виконання норми Закону України від 04 грудня 2020року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Ідеться про прощення фінансових санкцій та пені за умови прискореної сплати основної суми податкового боргу платникам податків фізичним і юридичним особам, що виник станом на 01.11.2020 року, за умови сплати поточних грошових зобов’язань протягом 6 місяців.

На даний час складено графік зустрічей з керівниками підприємств-боржників з податковим боргом більше 1 млн грн з приводу застосування до них норм вказаного Закону.

Станом на 05.03.2021 року до ГУ ДПС в області запрошено та проведено зустрічі з керівниками 10 підприємств-боржників.

По даним підприємствам у разі повного погашення основної суми податкового боргу, що рахувався станом на 01.11.2020 року та при дотриманні платниками податків умов, передбачених п. 23 Закону України№ 1072-ІХ, а саме сплати поточних грошових зобов’язань протягом 6 місяців, ГУ ДПС у Кіровоградській області може бути прощено таким боржникам сум пені та штрафних санкцій в розмірі 16 млн гривень.