Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи підрозділу запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області

, опубліковано 03 березня 2021 о 09:52

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Кіровоградській області постійно проводиться організаційно-роз’яснювальна робота, яка спрямована на формування всебічних знань з антикорупційного законодавства, неухильного дотримання і виконання працівниками вимог та обмежень, передбачених чинним законодавством, зокрема в заповненні е-декларацій, запобіганні та врегулюванні конфлікту інтересів.

З метою проведення профілактичної освітньої роботи щодо дотримання антикорупційного законодавства з початку 2020 року проведено 286 навчальних заходів, 16 круглих столів і тренінгів за темами: «Фінансовий контроль», «Правила етичної поведінки в органах Державної податкової служби», «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів», «Правовий статус викривачів та способи подання повідомлення про корупцію», тощо.

Крім того, у 654 випадках роз’яснення надавались окремим працівникам за їх зверненнями, у 149 випадку методична та консультативна допомога надавалась структурним підрозділам Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

На постійному контролі знаходиться питання недопущення виникнення конфлікту інтересів. За 2020 рік ГУ ДПС у Кіровоградській області опрацьовано 238 повідомлень про наявність потенційного конфлікту інтересів. У 235 випадку конфлікти врегульовано шляхом усунення працівників від прийняття рішення та вчинення певних дій, в трьох випадках застосовано здійснення повноважень під зовнішнім контролем.

На розгляд до відділу Головного управління ДПС у Кіровоградській області на сервіс «Пульс» надійшло 4 звернення від платників податків про порушення вимог антикорупційного законодавства працівниками Головного управління. За результатами проведених перевірок по кожному зверненню/повідомленню факти неправомірних дій працівників підтвердились у трьох випадках. Прийнято відповідні рішення про застосування заходів впливу до винних посадових осіб.

З метою виконання положень Антикорупційної програми та зменшення ймовірності вчинення корупційних правопорушень, ГУ ДПС у Кіровоградській області протягом 2020 року здійснено 29 контрольних заходів щодо усунення корупційних ризиків, визначених у додатку 2 до Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у Державній податковій службі України. За результатом контрольних заходів притягнуто 6 працівників до дисциплінарної відповідальності.

Виявлені ознаки вчинення правопорушення, передбаченого частинами 1, 2 статті 172⁷ КУпАП 10 працівниками Головного управління ДПС у Кіровоградській області при проведенні камеральних перевірок. По всіх посадових особах матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НП України для розгляду питання щодо складання адмінпротоколів.