Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо результатів роботи податкового аудиту ГУ ДПС у Кіровоградській області у березні 2024 року

опубліковано 15 березня 2024 о 08:23

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області у березні 2024 року постійно здійснюється аналіз діяльності торговців на предмет дотримання ними порядку проведення розрахунків, обігу підакцизних товарів, реєстрації як суб’єктів господарювання.

Так, в ході обстежень торгових об’єктів, податківцями виявлено господарські одиниці (кіоски), де здійснюється роздрібний продаж тютюнових виробів, марки акцизного податку яких, візуально, мають ознаки підробки. 

З метою припинення протиправної діяльності, податківцями організовано фактичні перевірки вищевказаних торговельних об’єктів та зафіксовані факти порушень податкового законодавства.

Так, в ході фактичної перевірки кіоску з тютюновими виробами встановлено наступні порушення: використання режиму попереднього програмування без зазначення коду товарної під категорії згідно з УКТЗЕД, за яке передбачена штрафна (фінансова) санкція у розмірі 5,1 тис грн.; не забезпечення можливості розрахунку у безготівковій формі (відсутній банківський платіжний термінал), про що складено протокол про адміністративне правопорушення на 3,4 тис грн.; реалізація підакцизного товару, на які відсутні первинні документи, що підтверджують його походження на загальну суму 33,8 тис грн., в т.ч. 26,3 тис грн., на тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку, що підтверджено висновком експертизи на автентичність. також будуть застосовані штрафні санкції за зберігання та реалізацію тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку на загальну суму 34,0 тис.грн. 

Як результат – порушнику доведеться сплачувати штрафні санкції у розмірі понад 73,0 тис. гривень.

Окрім цього, зібрана податківцями інформація, передана для використання в роботі до ГУ Національної поліції України у Кіровоградській області. 

Одночасно, нагадуємо, що кожен покупець товарів чи споживачів послуг може долучитися до забезпечення законності здійснення господарської діяльності на території Кіровоградської області.

Отримавши фіскальний чек, Ви маєте можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність здійснення розрахункової операції, зіставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на веб-порталі ДПС.

У випадках виявлення фактів відсутності електронної копії чека на веб- порталі ДПС, просимо інформувати податкові органи для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області