Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кіровоградщині тривають перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з перевезення пасажирів (таксі)

опубліковано 14 березня 2024 о 13:39

ГУ ДПС у Кіровоградській області разом з ГУ Національної поліції України у Кіровоградській області проводяться контрольно перевірочні заходи категорії фізичних осіб таксистів, які ухиляються від сплати податків, працюють без офіційної реєстрації (ліцензії) та не використовують РРО/ПРРО. 

З метою припинення протиправної діяльності, податківцями організовано фактичні перевірки таксі в смт Олександрівка та м. Кропивницький. За результатами яких зафіксовані факти порушень податкового законодавства.

При відпрацюванні по регіону інформації про незаконне надання послуг пасажирських перевезень (таксі), було виявлено громадян, котрі здійснювали господарську діяльність без реєстрації як суб’єкт господарювання, ліцензії на перевезення пасажирів, дані про черговий технічний огляд транспортного засобу та медичний огляд водія були відсутні, про що складені відповідні акти та протоколи, які направлено до суду.

Як результат виявлено 6 громадян громадян, які надавали послуги таксі без державної реєстрації підприємницької діяльності, порушникам доведеться сплачувати штрафні санкції у розмірі понад 102 тис. гривень.

Крім того, серед регіональних перевізників, які зареєстровані як суб’єкти господарювання, була проведена роз’яснювальна робота щодо необхідності застосування РРО/ПРРО та отримання відповідної ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень та інших дозвільних документів, необхідних при наданні послуг таксі.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області