Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Кропивницькій ДПІ проведено тренінг для платників податків

опубліковано 25 березня 2024 о 09:54

В Кропивницькій ДПІ продовжується спілкування з громадянами, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався та які зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.

22 березня під час проведення тренінгу податківці акцентували увагу, що з 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2023 року за №1817/40873. 

Нагадали, що Декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України (далі Кодекс) в наступні терміни: 

фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичними особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, наступного за звітним;

громадянами, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації – до 01 травня року, наступного за звітним;

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

Підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, отримання спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, доходи з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо.

Надали практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи.

Повідомили і про можливість завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС на телефони як на платформі Android, так і  IOS. Мобільний застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.