Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гайворонської ДПІ проведено практикум для громадян щодо подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 25 березня 2024 о 09:47

22 березня працівниками Гайворонської ДПІ Оксаною Карпенко та Голованіського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Світланою Василевською проведено практикум для громадян щодо подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утримання податків.

У ході заходу надано практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення декларації про майновий стан і доходи та запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми / джерела виплачених доходів та утримання податків через Електронний кабінет.

Також платникові було роз’яснено, що «Електронний кабінет» – це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціального встановленого клієнтського додатка. Цей сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки. Електронний кабінет – це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України, в електронному вигляді. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, зазначивши в пошуковому рядку «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./ 

Цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та старт - пристроїв з використанням електронно – цифрового підпису будь якого акредитованого центру сертифікації ключів

Використання Електронного кабінету заощадить ваш час та позбавить необхідності відвідувати Центри обслуговування платників Державних податкових інспекцій, що скоротить кількість ваших візитів до контролюючих органів.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Також в ході заходу платника було проінформовано про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС . Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  

«Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Гайворонська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області