Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Устинівська ДПІ: проведено робочу зустріч з представниками Устинівської селищної ради

опубліковано 02 лютого 2024 о 11:35

Економічний потенціал району та наповнення бюджетів Устинівщини обговорили податківці з представниками органів місцевого самоврядування. Зокрема, начальник Устинівської ДПІ Головного управління  ДПС у Кіровоградській  області Тетяна Дубченко провела робочу зустріч з секретарем  Устинівської селищної ради Любов Омельченко, начальником фінансового відділу Устинівської селищної ради Наталією Костянецькою. Основна тема діалогу – спільна консолідація заходів, спрямованих на пошук нових джерел наповнень бюджетів, що допоможе забезпечити економічний  та соціальний розвиток громад.

З цією метою, переконані в податковій інспекції, необхідно посилити роботу на всіх рівнях з роз’яснення діючих норм та змін податкового та трудового законодавства. Насамперед Тетяна Дубченко нагадала присутнім про обов’язкове використання суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків  та про необхідність встановлення платіжних терміналів в торгових закладах населених пунктів, чисельність яких перевищує 5 тисяч. Також ознайомив присутніх  з особливостями індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік. 

Одним з джерел наповнення бюджету, слушно зауважив податківець, є також скорочення податкових боргів, тому слід організувати спільну роботу щодо проведення заходів, зустрічей тощо, скерованих на упередження податкової заборгованості та її погашення.

Нагадали в податковій службі і про скасування мораторію практично на всі види податкових перевірок та порадили бізнесу працювати в правому полі, щоб уникнути сплати штрафних санкцій за порушення.

Ще однією з причин недоотримання коштів у бюджети Тетяна Дубченко називає факти здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, тож податкова скерує свою роботу на моніторинг ринків, торгових закладів з метою виведення “тіньового” підприємництва в легітимні рамки.

Також наголосила на необхідності широкої популяризації щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня цього року, детально зупинився на видах доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та ознайомив з можливостями отримання податкової знижки за певні види витрат.

Обговорили представники тергромад з податківцем і особливості виплат благодійної допомоги ВПО, забезпечення комфортних умов для них та механізм реєстрації й ведення волонтерської діяльності. 

На завершення зустрічі Тетяна Дубченко поінформував про переваги подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та ознайомив з роботою мобільного застосунку «Моя податкова». 

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області