Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В приміщенні Олександрівської селищної ради Кропивницького району відбулась робоча зустріч

опубліковано 15 серпня 2023 о 08:29

Олександрівською ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо належної імплементації норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ « Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Так, 11 серпня 2023 року в приміщенні Олександрівської селищної ради Кропивницького району відбулась робоча зустріч з представниками органів місцевого самоврядування, на якій обговорювались новації та зміни, внесені Законом № 3219, зокрема в частині реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На робочій зустрічі були присутні перший заступник голови Олександрівської селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Володимир Осипенко, начальник Олександрівської ДПІ Олег Шеремет, головний державний інспектор Олександрівської ДПІ Наталія Ільїна, начальник фінансового відділу Олександрівської селищної ради Валентина Шията та інші запрошені.

Податківці звернули увагу на необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також повідомили, що застосування касових апаратів наразі не є обов’язковим для спрощенців I групи, суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством. Крім того, зауважили щодо змін розмірів штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО.

По завершенню заходу учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили.  

 


Олександрівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області