Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кропивницькій ДПІ проведено зустріч з платниками податків

опубліковано 11 серпня 2023 о 13:11

У Кропивницькій ДПІ проводиться системна робота по новаціям податкового законодавства. Так 11 серпня начальником Кропивницької ДПІ Оксаною ЯКИМЕНКО спільно з фахівцями ДПІ було проведено зустріч з платниками податків.

 Під час заходу  суб’єкти господарювання отримали відповіді щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій. Платники насамперед цікавилися питанням застосуванням реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО під час торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти. 

Як зазначила фахівець,  використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку II – IV груп. Суб’єкти господарювання мають право самостійно обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: класичний  або програмний РРО. Як альтернативу аналоговим РРО можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби для Android, Windows, IOS і web-версії.

Оксана ЯКИМЕНКО поінформувала які документи та в якій послідовності необхідно надавати суб’єктам господарювання для реєстрації та скасування РРО/ПРРО. Також розповіла про послідовність дій платника при скасуванні РРО чи ПРРО у разі закриття суб’єкта підприємницької діяльності.

Було також акцентувано увагу, що Законом України від 30 червня        2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» поновлено відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Під час спілкування платники податків отримали фахові відповіді на запитання, які їх цікавили.