Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Компаніївській ДПІ проведено практикум

опубліковано 25 липня 2023 о 14:42

Проведено практикум з громадянами-платниками податків щодо нових електронних сервісів, які надаються Державною податковою службою України та окремих питань, що стосуються деклараційної кампанії 2023 року.

Питання, розглянуті під час практичного заняття:

«Калькулятор податку на майно» – новий сервіс ДПС.

Державною податковою службою України розроблено новий сервіс – «Калькулятор податку на майно». Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.

Крім того, новий сервіс сприяє підвищенню обізнаності громадян та якості сплати податку на нерухоме майно. «Калькулятор податку на майно» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua) у блоці «Е-СЕРВІСИ».

2. Граничні строки сплати податкових зобов’язань з ПДФО та воєнного збору.  
 
Граничними строками сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи є:

– для фізичних осіб – підприємців та  фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи;  

– для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність – до 1 серпня року, що настає за звітним.  

Якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України).

Компаніївська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області