Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрійській ДПІ проведено сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 15 червня 2023 о 15:10

Про контроль за порядком проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі та особливості застосування РРО із платниками податків Олександрійщини під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» 15 червня 2023 року спілкувалась начальник Олександрійської ДПІ Яніна Нечипоренко.

Посадовиця відповіла на запитання представників олександрійського бізнесу щодо положень податкового законодавства у сфері готівкового обігу, особливостей застосування РРО під час реалізації підакцизної продукції. Яніна Вадимівна зосередила увагу на своєчасності здійснення розрахунків з бюджетом, недопущення порушень прав споживачів та необхідності використання платіжних терміналів.

Державна податкова служба України на постійній основі проводить аналіз наявних ризиків у діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажу товарів і наданні послуг із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій. Для моніторингу та аналізу діяльності суб’єктів господарської діяльності використовується інформація з різних джерел, як зовнішніх (доручення Уряду та Мінфіну, інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо). 

Водночас начальником Олександрійської ДПІ наголошено, що з метою оперативного забезпечення законних прав та інтересів покупців споживачі (покупці) можуть інформувати як про невідповідність та недостовірність відображеної інформації у фіскальних чеках, так і про відсутність можливості проведення розрахункової операції за допомогою платіжної картки через платіжний термінал у чат-боті «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».