Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: відбулася зустріч щодо зупинення реєстрації податкових накладних

опубліковано 08 червня 2023 о 14:32

Комунікаційна податкова платформа – це ефективний майданчик для оперативної та якісної комунікації податкової служби області з громадськістю та бізнес-спільнотою Кіровоградщини. Метою її функціонування є допомога платникам податків у вирішення нагальних питань, що виникають у їх діяльності.  

Питання зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у ЄРПН залишається сьогодні одним з найбільш актуальних серед платників. Так чергове звернення на Комунікаційну податкову платформу щодо неврахування таблиці даних платника ПДВ та зупинення реєстрації податкових накладних надійшло від Ради бізнес-омбудсмена для обговорення звернення від СФГ «ЮГ».

Захід відбувся в онлайн форматі (ZOOM платформа) за участі заступника начальника податкової служби області Костянтина Ткаченка та заступника начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС в області Вікторії Голокоз. 

Вікторія Голокоз зауважила, що у разі зупинки реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування до неї, насамперед слід направити до контролюючого органу пояснення та копії документів, які підтверджують реальність здійснення операції, відображеної у ПН/РК.  

Крім того, позитивно вплине на ситуацію подання «Таблиці даних платника податку на додану вартість», яка має містити інформацію щодо видів економічної діяльності (КВЕД), коди товарів (УКТЗЕД) і послуг (ДКПП), що придбаваються / постачаються. Водночас особливу увагу слід звернути на коректність даних, що вносяться до зазначеної вище таблиці.  

Отримати інформаційну допомогу з питань блокування / розблокування податкових накладних можна за телефонами «гарячих ліній»: (0522)366937, 0931006425 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області