Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальником Бобринецької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області проведено практикум для громадян

опубліковано 19 травня 2023 о 11:37

Начальником Бобринецької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області, Ігорем Ісуповим, днями проведено практикум для громадян щодо роботи в Електронному кабінеті платника. Висвітлено питання подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП), та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Електронний кабінет платника податків - це сервіс, створений для можливості реалізовувати платником податків свої права та обов’язки в електронному вигляді. Завдяки впровадженню цієї системи стала можливою відправка електронних документів до органів ДПС.

Переваги Е-кабінету :

надійність;
зручність;
економія часу.
Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Цей сервіс надає змогу створити та надіслати до ДПС електронні документи: податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо.

Для отримати Відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді потрібно перейти на вкладку «Запит про суми виплачених доходів» режиму «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету. Ця вкладка надає можливість користувачу після проходження електронної ідентифікації сформувати, підписати та надіслати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді (далі – Запит).

Запит заповнюється автоматично відповідно до реєстраційних даних платника податків.

Відповідь на запит (Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді) можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» режиму «Вхідні/вихідні документи» або у вкладці «Запит про суми виплачених доходів» режиму «ЕК для громадян» переглянути Відповідь № 2, сформовану на поданий Запит.

Також у ході заходу надано практичну допомогу щодо створення , підписання та відправлення декларації про майновий стан і доходи та запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків через Електронний кабінет. 

 

 Бобринецька ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області