Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Благовіщенській ДПІ проведено практикум

опубліковано 06 квітня 2023 о 16:14

В приміщенні Благовіщенської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 05.04.2023 року начальником Благовіщенської ДПІ Наталією КОЖУХІВСЬКОЮ проведено практикум щодо користування електронним кабінетом.
Так, у Благовіщенській ДПІ індивідуальні заняття проводяться вже на постійній основі для платників та громадян, які подають звітність вперше. Тож, 05 квітня 2023 року проведено черговий практикум та індивідуальні заняття з платниками податків, які звернулися до податкової інспекції щоб подати звітність за допомогою ЕЦП.Метою подібних заходів є отримання саме практичної допомоги від податківців при подачі звітності , або подачі заяв та інших документів через електронні сервіси ДПС. Платникам податків детально та покроково надається роз’яснення, як можна швидко та доступно отримати ЕЦП через додаток Приват -24, або іншими надавачами ЕДП та скористатися податковими електронними сервісами. Швидко та зручно подати звітність, переглянути нарахування та сплату в ІКП, сформувати акти звірки по платежах тощо.

Присутні на практикумі отримали практичну допомогу, стосовно подачі декларації про доходи за допомогою ЕЦП та змогли успішно подати звітність.

У ході практикуму було надано вичерпні відповіді на питання, які задавали платники податків.

Електронний кабінет поєднав у собі ряд можливостей. Це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./

Отже, громадянам  необов’язково звертатися до інспекції для отримання довідки про власні доходи. Одержати її можна за допомогою Електронного кабінету. В такому випадку, робота з електронним сервісом в особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

 Благовіщенська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області