Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голованівські податківці взяли участь в інформаційному заході "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес"

опубліковано 25 жовтня 2022 о 13:29

21 жовтня 2022 року у Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості у рамках співпраці з представниками центру зайнятості за участю начальника Голованівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксани САРАТОВОЇ проведено інформаційний захід "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес" для безробітних осіб, які розглядають можливість ведення підприємницької діяльності.

Семінар проводився одночасно як в офлайн так і онлайн - режимі.

Оксаною САРАТОВОЮ було розглянуто поняття підприємницької діяльності та бізнес-ідеї, як розпочати власний бізнес, якими законодавчими документами регулюється в Україні державна реєстрація фізичних осіб підприємців ( далі ФОП), які документи необхідно для реєстрації ФОП. Відмічено було, які системи оподаткування на сьогоднішній день передбачає податкове законодавство, вимоги спрощеної системи (єдиний податок) та загальної системи оподаткування .

Оксаною САРАТОВОЮ були наведені приклади щодо сплати податків на різних групах спрощеної системи оподаткування та на загальній системі оподаткування.

Було акцентовано увагу щодо важливості сплати земельного податку, орендної плати з фізичних осіб, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та права платника проведення звірки з контролюючим органом по відповідних податках.