Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум в Онуфріївській ДПІ на тему: «Електронний кабінет - для зручності платника податків »

опубліковано 25 жовтня 2022 о 12:36

З метою роз’яснення платникам переваг подання податкової звітності у електронному вигляді, впровадження нових та удосконалення наявних електронних сервісів обслуговування платників, а також можливостей Електронного кабінету в Онуфріївській ДПІ проведено практикум з підприємцями на тему: «Електронний кабінет - для зручності платника податків».

Під час зустрічі фахівці Онуфріївської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області

надавали роз'яснення щодо дій платника податків у разі несправності програмного реєстратора розрахункових операцій . Суб’єкту господарювання насамперед необхідно встановити вид несправності та:

- якщо несправність у вигляді порушення роботи програмного забезпечення , то слід оновити версію ПЗ ПРРО та повторити процедуру закриття зміни;

- якщо несправність пристрою (пошкодження), то слід подати Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (J1316701) (додаток 2 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» – Повідомлення за ф. № 2-ПРРО з позначкою про несправність та після відновлення роботи пристрою подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604) (додаток 1 до Порядку) з позначкою про відновлення роботи;

- якщо пристрій викрадено або втрачено, то слід подати Повідомлення за ф. № 2-ПРРО з позначкою про крадіжку. У такому випадку реєстрація ПРРО скасовується та потрібно повторно зареєструвати ПРРО, якому буде присвоєно інший фіскальний номер.