Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум в Онуфріївській ДПІ на тему: «Порядок застосування РРО»

опубліковано 11 жовтня 2021 о 16:38

Фахівцями Онуфріївської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області систематично проводяться практикуми та індивідуальні заняття щодо новацій у застосуванні податкового законодавства.

Цього тижня зустріч-практикум проводився начальником Онуфріївської ДПІ Тетяною Єрмаковою під час якого було звернено увагу платників, що у разі перереєстрації з метою використання реєстратора розрахункових операцій в іншій господарській одиниці суб’єктом господарювання або представником суб’єкта господарювання надаються: реєстраційна заява з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення.

Після отримання належним чином оформлених документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі або видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.

У разі змін даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні та пов’язані з перейменуванням районів у містах, вулиць, провулків, проспектів, площ, майданів, набережних чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів за рішенням органів місцевого самоврядування, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення. Після отримання такої заяви контролюючий орган видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення. З моменту видачі нового реєстраційного посвідчення попереднє реєстраційне посвідчення вважається таким, що втратило чинність.

Особливу увагу на подібних практикумах приділяється питанню подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Платникам податків детально, на конкретних прикладах, пояснюється, яким чином декларант може подати звітність в електронному вигляді та як отримати електронний цифровий підпис у будь-якому з Акредитованому центрів сертифікації ключів. Наразі це: КНЕДП ІДД ДПС, АЦСК АТ КБ «Приватбанк», «Дія. Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг», Кваліфікований надавач ЕДП «Казначейство», АЦСК ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна» та інші.