Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Долинській ДПІ проведено робочі зустрічі

опубліковано 14 вересня 2021 о 08:58

Долинською ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 12.09.2021 та 13.09.2021 року проведено робочі зустрічі під час яких на актуальні питання платників податків відповідала начальник Долинської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Олена ТКАЧЕНКО на тему «Програмний РРО: реєстрація, переваги інтеграції, готові рішення ПРРО» та подання громадянами декларації про майновий стан і доходи (повернення коштів за навчання) через Електронний кабінет.

Пропонуємо ознайомитися з найактуальнішими фрагментами робочих зустрічей:

Так 12.09.2021 року проведено роботу зустріч з питання подачі громадянами Стешенко декларації по майновий стан і доходи (повернення коштів за навчання). Ігор СТЕШЕНКО є клієнтом Приватбанку. Державним інспекторм Тетяною КОЛІСНИК надана практична допомога громадянину по отриманню ЕЦП через систему Приват24. Декларація за 2020 рік подана в електронній формі.

1. Як громадянин може подати декларацію про майновий стан і доходи в електронній формі?

Відповідь. Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua . Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

2. Де можна виготовити електронний цифровий підпис?

Відповідь.

Доступ до численних електронних сервісів податкової служби надає електронний цифровий підпис (ЕЦП), зокрема, до Електронного кабінету, за допомогою якого можна звертатися до ДПС за послугами в on-line режимі. Отримати КЕП можна безкоштовно в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги. Перелік документів, необхідних для отримання електронного підпису, розміщений за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services. Якщо ви є клієнтом Приватбанку, можете отримати ЕЦП через систему Приват24.

Питання щодо застосування програмного РРО задані бухгалтером ПП «Богдан» Наталією МОРДАЧ 13.09.2021 року. Вантажний автомобільний транспорт є основним видом діяльності підприємства. Розрахунки проводяться у безготівковій формі, але бувають звернення громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї), про надання послуг за готівку. Для цього підприємство звернулося за роз’ясненням, щодо застосування програмного РРО.

3. Як встановити та зареєструвати програмний РРО?

Програмний реєстратор розрахункових операцій - це програмне забезпечення, що встановлюється на будь-який гаджет (телефон, планшет) чи комп'ютер, що має вихід до мережі інтернет і дозволяє здійснювати миттєву фіскалізацію чеків на сервері ДПС.

4. Як отримати сертифікат для програмного РРО в Україні:

 Отримайте КЕП у ДПС (безкоштовно) за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/login  або ж у будь-якого сертифікованого надавача електронних довірчих послуг;

  • Встановіть на будь-який гаджет чи комп'ютер програму чи застосунок для проведення фіскалізації;

  • Зареєструйте суб'єкт господарювання по формі № 20-ОПП;

  • Зареєструйте касу та касира(для цього потрібно подати заяву форми №1 ПРРО (J/F 1316602);

  • Введіть чи імпортуйте товари до ПРРО;

  • Створюйте чеки за звичним сценарієм роботи фіскального реєстратора (відкриття дня, друкування нульового чека і т.д.)

5. Чи може СГ самостійно створити для себе «Програмний РРО» та використовувати його у своїй діяльності?

Основними законодавчо встановленими вимогами для будь-якого ПРРО, є забезпечення виконання ним фіскальної функції через фіскальний сервер контролюючого органу та обов’язкове включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій. Якщо ці умови виконуються ПРРО, то такий ПРРО може застосовуватись для проведення розрахункових операцій не залежно від того, хто його виробник.

 

 Долинська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області