Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новгородківською ДПІ ГУ ДПС в області проведено сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія" щодо законодавчих новацій, зокрема і запроваджених Законом України № 466

опубліковано 09 грудня 2020 о 11:00

Новгородківською ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо окремих питань законодавчих новацій.

Новгородківською ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області 08.12.2020 року проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо окремих питань законодавчих новацій. На найактуальніші питання платників податків відповідала начальник Новгородківської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксана ЄВСОВИЧ.

Було надано відповіді на такі запитання:

1. Підприємцю необхідно зробити звірку за платежами. Як реально звіритися з податковою в період карантину?

На сьогодні в Електронному кабінеті запроваджено електронний сервіс, з використанням якого платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток платників податків, а також отримання підтвердного документа щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.

Доступ в Електронному кабінеті до показників інтегрованих карток платників податків дає змогу платнику безперешкодно у дистанційному режимі володіти інформацією щодо повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення, а також проводити звірення відповідності даних бухгалтерського обліку платника та даних органу ДПС.

 2. Третя група єдиного податку — підприємець. Чи є якісь новації для нас?

Законом України від 16.01.2020 р. № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни для спрощеної системи оподаткування, зокрема:

- збільшено період часу для подання платником єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 на 3 % (за 10 днів до початку календарного кварталу, до змін було за 15 днів);

- обмежується поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1 — 3 груп при наданні нерухомого майна в оренду;

- встановлено, що анулювання реєстрації платника єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1 020 грн.

3.Чи нараховується податковим органом на сьогодні пеня?

Протягом періоду з 01.03.2020 р. по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (СО/Ю-19), платникам податків не нараховується пеня, а нарахована, але не сплачена за цей період пеня підлягає списанню.

4.Чи є можливість через Електронний кабінет повідомити про прийнятого працівника на роботу?

У Електронному кабінеті в режимі «Введення звітності» його приватної частини (в особистому кабінеті) забезпечено можливість створення платниками податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі Повідомлення, підписання і подання такої звітності до контролюючих органів.

Доступ до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації— id.gov.ua.

Для формування Повідомлення в режимі «Введення звітності» платник самостійно встановлює фільтр за параметрами: рік, період, щодо якого здійснюється звітування, за допомогою кнопки «Створити» обирає тип форми «J(F)30 Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Із запропонованого переліку форм обирає форму «J(F)3001001» Повідомлення про прийняття працівника на роботу», зазначає відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) у полі «Код ДПІ» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискає кнопку «Створити».

Режим «Перегляд звітності» надає користувачу Електронного кабінету можливість перегляду поданої звітності.

Вкладка «Вхідні документи» режиму «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки податкової звітності, інформаційних повідомлень, кореспонденції тощо, надісланої користувачу Електронного кабінету.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам при користуванні Електронним кабінетом відкрита та приватна частини Електронного кабінету містять режим «Допомога», в якому розміщено інструкцію користувача по кожному режиму Електронного кабінету.

5.Чи правда, що скорочено строк, протягом якого не здійснюється продаж майна?

Так, з 60 до 30 календарних днів із дня надіслання (вручення) боржнику податкової вимоги скорочено строк, протягом якого не провадяться стягнення коштів та продаж майна боржника.

Новгородківська ДПІ ГУ ДПС

у Кіровоградській області