Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю: місцеві бюджети Кіровоградщини протягом першого півріччя поточного року поповнились на понад 590 млн гривень

опубліковано 24 липня 2024 о 09:09

Протягом першого півріччя поточного року до місцевих бюджетів Кіровоградської області від платників плати за землю надійшло 592,3 млн гривень. 

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз у порівнянні з січнем-червнем 2023 року надходження збільшились на 28,8 млн грн або 5,1 відсотки. У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить більше 86 відсотків, або 509,8 млн гривень. Решту – 82,5 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

Юлія Мороз зауважила, що місцеві бюджети займають провідну роль у функціонуванні територіальних громад. Основним призначенням місцевих бюджетів є фінансове забезпечення розвитку регіону, реалізації соціально-економічних завдань, покладених на органи місцевого самоврядування. Місцеві бюджети виконують важливу функцію у вирішенні загальнодержавних економічних і соціальних питань: розвитку інфраструктури регіону, фінансуванні агропромислового комплексу, промисловості, енергетики та будівництва тощо.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області