Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 170 мільйонів гривень плати за землю – внесок платників до місцевих бюджетів Кіровоградщини

опубліковано 08 березня 2023 о 10:29

У січні-лютому 2023 року до місцевих бюджетів Кіровоградської області від платників плати за землю надійшло 166,4 млн гривень. 

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олексій Лондар у порівнянні з січнем-лютим 2022 року надходження збільшились на 30,4 млн гривень. У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить 83 відсотки, або 138,8 млн гривень. Решту – 27,6 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

Очільник податкової служби області також нагадав, що з 2023 року подається оновлена податкова декларація з плати за землю (далі – Декларація), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639)) (далі – Наказ № 83). 

Одною із основних змін є те, що за наявності у платника земельного податку кількох об'єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, які входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць. 

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області