Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кіровоградщині надходження від туристичного збору перевищили 1 млн гривень

опубліковано 10 листопада 2022 о 09:22

Впродовж десяти місяців 2022 року до місцевих бюджетів Кіровоградської області сплачено 1 млн 128,3 тис. грн туристичного збору. Порівняно з минулорічним періодом надходження збільшилися на 73 відсотка. Про це повідомив Олексій Лондар, в.о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області області.

Більшу частину збору сплатили фізичні особи-підприємці – 755,2 тис. грн, що більше ніж торік на 408,4 тис. гривень. Відповідно юридичні особи спрямували до місцевих скарбниць 373 тис. грн, що порівняно з  минулорічними надходженнями більше на 67,6 тис. гривень.

Очільник обласного податкового відомства нагадав, що туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевих бюджетів. Платниками туристичного збору (далі – збір) є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених статтею 268 Податкового кодексу України.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації з туристичного збору за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

«Сумлінне декларування та сплата суб’єктами господарювання туристичного збору, дбайливе використання природних ресурсів краю є запорукою додаткових надходжень до місцевих бюджетів та подальшого розквіту туристичної галузі на Кіровоградщині», - додав Олексій Лондар.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області