Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Недогарському старостинському окрузі Приютівської ОТГ відбулась зустріч за участі відповідальних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області

опубліковано 22 квітня 2022 о 10:45

В рамках проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, з метою збільшення надходжень до бюджету податків та зборів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, начальник Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Ніна ГОРЛАЧОВА та начальник Олександрійської державної податкової інспекції Яніна НЕЧИПОРЕНКО за участю голови Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрія КОЛОМІЙЦЕВА 21 квітня цього року здійснили виїзд до Недогарського старостинського округу Приютівської ОТГ, під час якого відбулася зустріч з жителями села Недогарки.

На зустрічі був присутній голова старостинського округу Віктор ДЕМИДЧИК. Податківці звернули увагу присутніх, що декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави, надали консультації та практичні рекомендації громадянам та самозайнятим особам громади по заповненню річної податкової декларації про доходи за минулий рік.

Ніна ГОРЛАЧОВА повідомила про існуючу для одноосібників альтернативу – реєстрацію підприємницької діяльності, а саме про можливість обрання на період дії воєнного стану зниженої ставки єдиного податку розмірі 2 відсотка від отриманого доходу. При цьому граничний розмір такого доходу не обмежується.

Податківцями було роз’яснено, як саме можна спростити процедуру подання декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись електронним сервісом в «Електронному кабінеті». Також громадян проінформовано про можливості інших електронних сервісів Державної податкової служби.

Окремо присутнім було надано роз’яснення щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Олександрійський відділ

податків і зборів з фізичних осіб

та проведення камеральних перевірок управління податкового

адміністрування фізичних осіб

Головного управління ДПС

у Кіровоградській області