Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександр Дозорець: платники податків Кіровоградщини збільшили сплату податку на доходи фізичних осіб на понад 593 млн грн у порівнянні з минулим роком

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 09:08

На Кіровоградщині протягом січня-вересня 2021 року до зведеного бюджету надійшло 4 млрд 275,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 593,2 млн грн або на 16 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець для місцевих ЗМІ.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету спрямовано понад 1 млрд грн ПДФО, що на 145,6 млн грн більше, ніж за дев’ять місяців 2020 року. Місцеві бюджети Кіровоградщини отримали 3 млрд 200,7 млн грн цього податку, що перевищує показник минулого року на 447,7 млн гривень.

«Даний податок є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів і в структурі надходжень він займає позицію лідера – понад 64 відсотка від загальної суми надходжень. Тому особливу увагу в ГУ ДПС у Кіровоградській області приділяють здійсненню системних заходів, які спрямовані на легалізацію трудових відносин та недопущення виплат заробітних плат  в "конвертах". Адже основа соціальної захищеності працівника – офіційне оформлення трудових відносин та виплата належної працівникові суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства», - наголосив очільник обласного податкового відомства.