Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві податки та збори – це основа фінансової стабільності та розвитку територіальних громад

, опубліковано 04 жовтня 2021 о 09:01

Про це під час наради з питань резервів наповнення дохідної частини місцевих бюджетів зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха. Засідання пройшло під головуванням заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Шеремета за участі голів територіальних громад, які приєдналися до обговорення питань порядку денного дистанційно, за допомогою «онлайн»-засобів.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Кіровоградсьій області Сергія Колотухи, переважній більшості громад рекомендовано вжити ряд невідкладних заходів, а саме: 

своєчасне (у визначені законодавством терміни) проведення нормативно-грошової оцінки земельних ділянок;

прийняття органами місцевого самоврядування обґрунтованих ставок місцевих податків і зборів;

робота з суб’єктами господарювання щодо оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки з фактичними землекористувачами;

проведення роз’яснювальної роботи з боржниками, зокрема і комунальними підприємствами, щодо необхідності погашення податкової заборгованості.

«Одним із основних напрямів роботи податкової служби на регіональному рівні є побудова ефективної комунікації з територіальними громадами щодо наповнення дохідної частини місцевих бюджетів. Саме належна організація взаємодії ефективно позначаються на додаткових податкових надходженнях, які спрямовуються на реалізацію регіональних програм та проектів громад», - підкреслив Сергій Колотуха.

Окреслюючи напрями співпраці з питань погашення податкового боргу, посадовець розповів про запровадження пілотного проєкту з Катеринівською об’єднаною територіальною громадою, в рамках якого здійснюється спільне відпрацювання всіх наявних резервів та залучення додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

Сергій Колотуха також наголосив на необхідності активізації роз’яснювальної роботи в процесі проведення кампанії декларування доходів громадян, зокрема і так званих «одноосібників», та одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

«Надання всебічної практичної та інформаційної підтримки територіальним громадам та кожному платнику податків Кіровоградського регіону в питаннях формування та наповнення місцевих бюджетів триватиме й надалі. Ми завжди відкриті до діалогу», - зазначив заступник начальника обласного податкового відомства Сергій Колотуха.

https://kirovograd24.com/economy/2021/10/04/mistsevi-podatki-ta-zbori-tse-osnova-finansovoi-stabilnosti-ta-rozvitku-teritorialnih-gromad.htm