Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександр Дозорець: внесок малого бізнесу до місцевих бюджетів Кіровоградщини склав понад 355 млн гривень

, опубліковано 16 липня 2021 о 11:15

Упродовж І півріччя 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області  355,2 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року  місцеві громади регіону додатково отримали понад 14 млн грн єдиного податку. Про це повідомив місцевим ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець.

Юридичні  особи - спрощенці перерахували 32 млн грн цього податку, що на 2  млн грн перевищує минулорічні показники.  

Частка сплаченого податку фізичними особам – підприємцями у загальній сумі надходжень складає майже 59 відсотків. Впродовж січня – червня  вони сплатили 209,5  млн грн, що на 17,4 млн грн більше, ніж у минулому році.

Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили 113,6 млн гривень.

«Позитивна динаміка сплати єдиного податку до місцевих скарбниць засвідчує прагнення краян розвивати власну справу і сумлінно платити податки, адже бюджет – це безпосереднє джерело видатків на потреби громади, а єдиний податок - одне із джерел, що його стабільно наповнює», - зазначив очільник обласного податкового відомства.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

Матеріал розміщено за посиланням: 

https://kirovograd24.com/shortly/2021/07/19/vnesok-malogo-biznesu-do-mistsevih-bjudzhetiv-kirovogradschini-sklav-ponad-355-mln-griven-dozorets.htm