Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександр Дозорець: доходи більше 1 мільйона гривень задекларували 19 громадян області

, опубліковано 12 квітня 2021 о 10:31

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець в інтерв'ю Інформаційній агенції CBN - Центральноукраїнське бюро новин, з початку проведення деклараційної кампанії органами ДПС області залучено до декларування 15142 громадянина.

В цілому громадянами задекларовано 323,7 млн грн доходів, платниками визначено до сплати 29,6 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та 3,2 млн грн. військового збору.

Громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) площею понад 2,0га подано 13204 декларації. Громадянами - одноосібниками задекларовано 125,7 млн грн доходів, визначено до сплати 22,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,9 млн грн військового збору.

Доходи більше 1млн.грн. задекларували 19 громадян.

Станом на 01.04.2021 року громадянами сплачено визначених зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб у сумі 9,4 млн грн та військового збору у сумі 1,4 млн гривень.

Особливу увагу очільник обласного податкового відомства звернув на те, що громадяни, які мають у власності земельні частки (паї), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари та отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо ними на цих земельних ділянках, повинні включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію.

«У випадку отримання у 2020 році доходів, з яких не сплачено податків, варто не відкладати подання декларації про доходи. Враховуючи низку обмежень в зв’язку з проведенням карантинних заходів, декларацію про доходи краще подавати в електронному вигляді. Для цього декларанти можуть зареєструватись в Електронному кабінеті, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис» ,- підкреслив Олександр Дозорець

Подання річної податкової декларації – це обов’язок кожного свідомого громадянина, передбачений Конституцією України. Граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію – 30 квітня 2021 року, для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня 2021 року.  

Інтерв'ю розміщено за посиланням: https://cbn.com.ua/2021/04/12/na-kirovogradshhyni-zdalysya-19-miljoneriv/