Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась робоча зустріч щодо координації дій з реалізації платформи «Зроблено в Україні»

опубліковано 06 серпня 2024 о 16:50

Сьогодні, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбулась робоча зустріч щодо координації дій з реалізації в області платформи «Зроблено в Україні».

Платформа «Зроблено в Україні» - це ініціатива, спрямована на підтримку вітчизняного виробництва та стимулювання попиту на українські товари.

Мета кампанії – спонукати українців підтримувати вітчизняних виробників і таким чином впливати на зростання валового внутрішнього продукту. 

Для посилення власної економіки Міністерство економіки України  закликає громадян купувати продукцію національних виробників, а виробників – маркувати свою продукцію, яку буде легко виокремити завдяки спеціальному логотипу «Зроблено в Україні».

Від Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області у заході взяли участь начальник Кропивницького відділу податків і зборів з юридичних осіб Оксана Єфімович та начальник Кропивницького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Ольга Місюня.

Під час зустрічі обговорено шляхи подальшої співпраці та консультування підприємців Кіровоградської області.

Фахівці податкової служби області розповіли, що згідно з Податковим кодексом України існують чотири групи платників єдиного податку. Зокрема, зазначили, що громадяни, які прийняли рішення про відкриття власної підприємницької діяльності та мають намір зареєструватися  фізичною особою - підприємцем (далі - ФОП) повинні самостійно  обрати систему оподаткування. 

Також податківці зазначили, що в Кіровоградській області функціонують Центри обслуговування платників, де фізичні особи можуть отримати консультацію з питань відкриття підприємницької діяльності.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області