Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про підсумки виконання місцевих бюджетів, дохідної частини державного і місцевих бюджетів за січень-червень 2024 року говорили під час наради

опубліковано 29 липня 2024 о 15:30

Сьогодні, 29 липня 2024 року, у Кіровоградській обласній військовій адміністрації відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області.

Серед присутніх на нараді в онлайн режимі були голови територіальних громад, селищних рад та РДА Кіровоградської області.

Головним питанням, яке обговорювалось на нараді стало питання виконання місцевих бюджетів, дохідної частини державного та місцевих бюджетів області за січень-червень 2024 року.

Про підсумки виконання місцевих бюджетів, дохідної частини державного і місцевих бюджетів за січень-червень 2024 року доповідала в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз.

Зокрема, керівник обласного податкового відомства зазначила, що до державного бюджету у І півріччі 2024 року надійшло 4,0 млрд грн, що майже на 53 відс. більше аналогічного періоду 2023 року, додатково надійшло 1,4 млрд гривень. До місцевих бюджетів у І півріччі 2024 року надійшло (з урахуванням сплати великими платниками податків) 4 371,2 млн гривень. 

Сьогодні Головне управління ДПС у Кіровоградській області активно працює щодо виконання завдань, відображених у Програмі економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік, зокрема – збільшення надходження коштів до відповідних бюджетів.

Так, з метою збільшення надходжень по відповідних податках до місцевих бюджетів у 2024 році ГУ ДПС в області планує спільно з територіальними громадами та відповідними територіальними органами в межах компетенції продовжити виконання ряду заходів, які здійснювались у поточному році. 

Юлія Мороз зупинилась на основних резервах збільшення надходжень до бюджету, таких як: 

- залучення до сплати СГ, які зареєстровані суб’єктами діяльності господарської діяльності, але у 2023 році не сплачували податки або сплата відбулась у мінімальних обсягах;

- розширення бази оподаткування по ПДФО;

- відпрацювання суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів з порушенням вимог чинного законодавства;

- вжиття заходів щодо погашення існуючого податкового боргу та недопущення його по добровільно задекларованих сумах по податках і зборах;

- проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи щодо обов’язку декларування доходів та сплати податків.

Також в.о. начальника ГУ ДПС в області зазначила, що не дивлячись на численні виклики, пов’язані з війною, бізнес у нашому регіоні продовжує працювати, роблячи вагомий внесок у місцеві бюджети. Попри складні економічні умови кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання постійно зростає. Так кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання у порівнянні до початком року збільшилась на 3961 суб’єктів господарювання, у тому числі фізичних осіб підприємців на 3580 осіб. 

«Взаємодія податкової, підприємництва та місцевої влади є фундаментом для майбутнього відновлення та процвітання нашого регіону. Ми впевнені, що зможемо подолати всі труднощі і створити кращі умови для покращення соціально - економічного стану області», - додала на завершення доповіді Юлія Мороз.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області