Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-травня 2024 року до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосовано 6,1 млн гривень фінансових санкцій

опубліковано 27 червня 2024 о 08:05

Протягом січня – травня 2024 року управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Кіровоградській області застосовано 6 млн 111,8 тис. грн фінансових санкцій за результатами контрольно – перевірочної роботи в сфері обігу підакцизних товарів.

З початку року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС в області проведено 317 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 5 млн 282,2 тис. гривень. 

Найбільші суми донараховано за такі порушення, як безліцензійна діяльність у сфері обігу пального –1 млн 250 тис. грн; за відсутність реєстрації акцизного складу – 1млн грн; зберігання, реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка – 646 тис. грн; за роздрібну реалізацію алкогольних напоїв через РРО не зазначений в ліцензії – 582 тис. грн; за безліцензійну роздрібну торгівлю тютюновими виробами – 408 тис. грн; зберігання, реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка – 425 тис. грн; за порушення порядку ведення обліку товарних запасів, касової дисципліни та інші порушення податкового законодавства – 377,5 тис. гривень. 

На підставі матеріалів адміністративного провадження отриманих від ГУ Нацполіції у Кіровоградській області до суб’єктів господарювання застосовано 829,6 тис. грн фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області