Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває Деклараційна кампанія – 2024

опубліковано 22 квітня 2024 о 09:14

Триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. 

У січні-березні 2024 року органами ДПС Кіровоградської області залучено до декларування 1740 громадян, у тому числі: 1199 – тих, хто зобов’язані задекларувати свої доходи та 541 особу – з метою одержання податкової знижки.

В цілому громадянами задекларовано 615,9 млн грн доходів, платниками визначено до сплати 10,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,2 млн грн військового збору. 

Через мережу Інтернет громадянами подано 949 декларацій.

Доходи більше 1 млн грн задекларували 65 громадян. Сукупно ними задекларовано 334,9 млн грн доходу та визначено до сплати 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,4 млн грн військового збору.

На поточну дату громадянами сплачено визначених зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб у сумі 5,8 млн грн та військового збору у сумі 1,4 млн гривень.

Наголошуємо, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік – до 1 травня 2024 року.

Граничний термін сплати зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених в податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік – до 1 серпня 2024 року.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи платники податків можуть подати особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або через «Електронний кабінет» на сайті ДПС України (за наявності електронного цифрового підпису).

Звертаємо увагу громадян щодо важливості сплати податків і зборів у період воєнного стану, адже сплата податків до бюджету - вияв громадянської свідомості у нелегкий для країни час. Податки сплачені до бюджету забезпечують нормальне функціонування територій: виплати заробітних плат, пенсій та інших соціальних виплат, підтримання правопорядку, надання допомоги переселенцям, армії, та містам, які тримають лінію фронту. 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області