Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники податкової служби області обговорили актуальні питання подання звітності з податку на прибуток, податку на майно та єдиного податку на зустрічі з бізнес-спільнотою Кіровоградщини

опубліковано 20 березня 2024 о 14:17

Сьогодні, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбулася зустріч в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області Юлії Мороз з бізнес-спільнотою.

Учасниками заходу були представники юридичних осіб, керівники та бухгалтери Кіровоградщини.  

Фахівці податкової служби області розповіли про актуальні питання подання звітності з податку на прибуток, податку на майно, єдиного податку та щодо ризиків, які виникають при проведенні камеральних перевірок та можливості їх усунення акцентуючи увагу на тих прикладних питаннях, з якими платники зверталися найчастіше. 

Мова йшла, зокрема, про основні вимоги до заповнення декларації з податку на прибуток та виправлення помилок, самостійно виявлених платником податку; щодо порядку заповнення обсягів та фінансового результату р.01 та р.02 в декларації з податку на прибуток, після переходу із спрощеної системи з особливостями оподаткування (2%); основні вимоги до заповнення звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій та надання Витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Також учасники розглянули питання щодо заповнення податкової звітності з податку на майно: податкової декларації з транспортного податку, податкової декларації з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) та найбільш поширені помилки при заповненні звітності з податку на майно та шляхи їх вирішення.

Крім того, були розʼяснені і правила порядку заповнення податкової декларації платника єдиного податку третьої групи, визначення доходів та їх склад, основні вимоги, щодо заповнення податкової декларації платника єдиного податку 4 групи та додатків до неї (відомості про наявність земельних ділянок) та (Розрахунок загального МПЗ) та найбільш поширені помилки при заповненні звітності та шляхи їх вирішення.

На різноманітні питання, які були порушені представниками бізнес-спільноти під час заходу, надали ґрунтовні відповіді фахівці Головного управління ДПС у Кіровоградській області: начальник управління оподаткування юридичних осію Наталія Радзіховська, начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування Тетяна Папушой та головний державний інспектор відділу Вікторія Сисоєнко, головний державний інспектор відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень Тетяна Шибиста.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області діє комунікаційна податкова платформа kr.ikc@tax.gov.ua. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.   

Головне управління ДПС у Кіровоградській області