Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розрахункові операції у фокусі уваги податкової!

опубліковано 14 лютого 2024 о 16:03

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області постійно здійснюється аналіз діяльності торговців на предмет дотримання ними порядку проведення розрахунків.

Так, в ході обстежень торгових об’єктів, податківцями виявлено магазини, де здійснюється роздрібний продаж мобільних телефонів, комп’ютерної техніки, різних гаджетів та аксесуарів до них ТМ «Аpple» з видачею покупцям нефіскальних чеків та видаткових накладних (надісланих на номер телефону покупця), без використання РРО/ПРРО. Виходячи з цього, дані про такі операції не надходили до інформаційних систем органів ДПС.

З метою припинення протиправної діяльності, податківцями організовано фактичні перевірки торговельних об’єктів та зафіксовані факти порушень податкового законодавства.

Як результат, торговцям – порушникам доведеться сплачувати штрафні санкції у розмірі 1,8 млн. гривень.

Окрім цього, зібрана податківцями інформація, передана для використання в роботі до ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. 

Одночасно, нагадуємо, що кожен покупець товарів чи споживачів послуг може долучитися до забезпечення законності здійснення господарської діяльності на території Кіровоградської області.

Отримавши фіскальний чек, ви маєте можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність здійснення розрахункової операції, зіставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на веб-порталі ДПС.

У випадках виявлення фактів відсутності електронної копії чека на веб- порталі ДПС, просимо інформувати податкові органи для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області