Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кіровоградщині тривають перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з перевезення пасажирів (таксі)

опубліковано 27 грудня 2023 о 16:51

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області в грудні 2023 року проведені фактичні перевірки суб’єктів господарювання – фізичних осіб підприємців, які здійснюють діяльність з перевезення пасажирів (таксі). Замовлення даних послуг здійснюється через інтернет службу таксі. 

В ході фактичних перевірок встановлені факти порушень:

не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО;
здійснення господарської діяльності з надання транспортних послуг без відповідної ліцензії; 
здійснення господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.
В ході фактичних перевірок складено протокол про адміністративне правопорушення згідно ст. 164 КУпАП та направлено до суду.

За результатами перевірок до фізичних осіб підприємців будуть застосовані штрафні санкції за не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.

Також, проінформовано Державну службу України з безпеки на транспорті щодо встановлених фактів здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів на таксі без отримання відповідної ліцензії.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області, в чергове зауважує, що здійснення господарської діяльності можливе лише за умови Державної реєстрації суб’єктом господарювання з відповідним видом діяльності.

Окрім того, звертає увагу платників, щодо необхідності дотримання вимог Законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків із споживачами.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області