Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-листопада 2023 року до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосовано майже 23 млн гривень фінансових санкцій

опубліковано 27 грудня 2023 о 08:26

Протягом січня-листопада 2023 року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено 199 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 20 млн 145 тис. гривень. 

Найбільші суми донараховано за такі порушення, як зберігання, реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка – 1 млн 135,4 тис. грн; безліцензійна роздрібна торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах – 733,3 тис. грн; за відсутність реєстрації рівнемірів та витратомірів - лічильників пального – 1 млн грн; за зберігання, реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка – 670,4 тис. грн; за роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів – 228,1 тис. грн; порушення порядку ведення обліку товарних запасів та касової дисципліни – 9 млн 20 тис. грн; безліцензійна діяльність у сфері обігу пального – 3 млн 250 тис. грн; роздрібна торгівля пальним через РРО не зазначений у ліцензії – 3 млн 478,3 тис. гривень.

На підставі матеріалів адміністративного провадження отриманих від ГУ Нацполіції у Кіровоградській області до суб’єктів господарювання застосовано 1 млн 615,3 тис. грн фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

На підставі матеріалів отриманих від ГУ ДПС у Волинській області застосовано 1 млн грн фінансових санкцій за зберігання пального без наявності відповідної ліцензії.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області