Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо результатів роботи підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області в грудні 2023 року

опубліковано 22 грудня 2023 о 13:21

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області спільно з фахівцями управління по контролю за підакцизними товарами в грудні 2023 року проведені фактичні перевірки суб’єктів господарювання – фізичних осіб-підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими виробами. 

В ході фактичних перевірок встановлені факти порушень:

реалізація рідин для електронних сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка;
реалізація тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка;
не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.
Для вилучення з незаконного обігу підакцизної продукції викликано працівників Національної поліції та на порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення згідно ст. 164 КУпАП.

За результатами перевірок у фізичних осіб-підприємців анульовано ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та будуть застосовані штрафні санкції, розрахунковий розмір штрафних санкції складає 119,6 тис. гривень.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області, в чергове звертає увагу платників, щодо необхідності дотримання вимог Законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Головне управління ДПС у Кіровоградській області